Ludzkość od w każdym momencie nawiedzały jakieś choroby. Bywało nawet tak jak w przypadku dżumy, że dziesiątkowane zostały pełne narody. Po epidemii tej choroby liczebność ludności w Europie de fakto zmniejszyła się dziesięciokrotnie. Co i rusz słyszymy o pandemiach takiej czy innej grypy, potem się jednakże okazuje, że ktoś dostał pieniądze i pandemia została ogłoszona jedynie po to aby grupa wyzyskiwaczy mogła zarobić na szczepionkach.
W świecie zupełnym leków i wyspecjalizowanej kadry medycznej wydawać aby się mogło, że nic nam nie może zagrozić. Żyjemy w świecie ułudy, schowani za betonowymi płytami i stalowymi szkieletami. Cichy wróg niestety czai się i to my sami jesteśmy jego pożywką. Mowa tutaj o raku z którym dziś staramy się walczyć poprzez stosowanie różnych antyoksydanty. Rak można powiedzieć jest chorobą wywołaną przez ludzi na własne życzenie. Choroba ta dotyka nas od kiedy oddaliliśmy się od natury i schowali w ośrodkach miejskich. Może się wydawać dziś, że nie tylko palenie papierosów czy inne zgubne nałogi mogą u nas wywołać to schorzenie. To zdrowie jest dziś kluczem do sukcesu w walce z rakiem. To co jest dodawane do mojej żywności, powinno nas przyprawiać o zawrót głowy. Niestety nie jesteśmy w pełni informowani o tym co zlokalizowana jest w naszej żywności. Informacje na ten zagadnienie są bardzo skąpe i dla nas zupełnie niezrozumiałe. Nie załatwimy wszystkiego poprzez stosowanie witamina c, gdyby tak można było, świat byłby piękny. Rak to choroba naszej generacji a walka z nim jest de fakto trudna. Nie tylko żywność, ale też woda czy powietrze w jakim przebywamy może posiadać wpływ na to czy padniemy ofiarą tej choroby, która nie przebiera i w zasadzie jest nieuleczalna.
Źródło: www.